Category:

Blog

August 20th, 2018 by

Our Blog

Car Rental & Tour Agency

We are a registered car rental & tour agency in Kota Kinabalu Sabah. SSM: 1200059-P, MOTAC: KPK/LN: 8848. We provide Free Delivery for car rental in Kota Kinabalu International Airport (KKIA) or anywhere in the City Centre Hotels. Our rates are the lowest among the lowest in Kota Kinabalu, As Low As RM60 per day for the monthly rentals. Try Our 4 days 3 nights tour in Sabah for only RM480 Per Pax.

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

Ingin merancang percutian ke Sabah? Tapi tak tahu nak mula dari mana? Bagi anda yang pertama kali ingin menjejakkan kaki ke Sabah Negeri Di Bawah Bayu ini, pasti akan tertanya-tanya beberapa perkara yang wajib diketahui sebelum anda ke Sabah. Di sini saya ingin berkongsi beberapa tips percutian sabah- pakej murah ke kundasang 2019 untuk merancang percutian anda di Sabah. Terdapat beberapa soalan bagi mereka yang sering bertanyakan pada saya.

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

Nak mendarat kat lapangan terbang mana?

Walaupun soalan ini nampak mudah, namun ianya sering ditanyakan kepada saya. Ini bermaksud, masih ramai yang tidak tahu ada berapa lapangan terbang di Sabah ni dan bagaimana laluan penerbangan ke Sabah. Untuk pengetahuan anda, di Sabah terdapat beberapa lapangan terbang namun tidak semua lapangan terbang di Sabah mempunyai penerbangan terus daripada Kuala Lumpur atau lain-lain penerbangan di Semenanjung Malaysia, Sarawak dan Singapura. Satu tips percutian sabah- pakej murah ke kundasang 2019  dari saya, anda boleh semak di laman web penerbangan seperti AirAsia, Malaysia Airlines, Malindo Air dan lain-lain. Oleh itu, anda boleh pilih nak ke destinasi mana yang hendak dituju, baru boleh pilihlah lapangan terbang yang terdekat.

Senarai lapangan terbang utama di Sabah ialah:

-Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu

-Lapangan Terbang Sandakan

-Lapangan Terbang Tawau

-Lapangan Terbang Lahad Datu

Siapakah yang akan menjemput anda di lapangan terbang?

Tips percutian sabah- pakej murah ke kundasang 2019  yang kedua, ini terpulang dengan anda, kalau anda lebih selesa untuk memandu sendiri ke pelbagai destinasi tanpa ragu-ragu, bolehlah mengambil servis kereta sewa. Namun sekiranya anda tidak mahu keletihan mencari jalan dan lebih selesa mengambil pemandu khas bersama kenderaan, anda boleh juga menyewa kereta bersama pemandu. Sekiranya anda inginkan perjalanan yang lancar, bolehlah terus mengambil pakej percutian Sabah sekali dengan kenderaan, pemandu dan penginapan. Ini lebih memudahkan pengurusan anda dalam merancang percutian sabah- pakej murah ke kundasang 2019  kerana anda hanya perlu menghubungi seorang sahaja bagi menyelesaikan masalah anda. Sekiranya, anda telah ada persiapan ini, maka tidaklah anda ternganga di luar gate lapangan terbang tu sambil mencari-cari hala tuju dan membuang masa menunggu. Betul tak?

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

Apakah jadual perjalanan yang sesuai?

Selalunya jadual perjalanan merupakan perkara yang tidak kurang pentingnya dalam merancang percutian sabah- pakej murah ke kundasang 2019. Anda harus memikirkan ke mana yang anda ingin lawati terlebih dahulu. Rancang destinasi dalam Sabah. Nak kena buka peta Sabah ke? Jawapannya, tak semestinya, kadang-kadang tu, nak pilih tempat tak boleh main hentam pilih, hari pertama nak ke Tawau, hari kedua nak ke Sandakan, hari ketiga nak ke Kota Kinabalu. Jarak ketiga-tiga tempat bukanlah dekat. Oleh itu, rancang perjalanan seiring dengan tempoh masa anda di Sabah. Kalau anda Cuma ada 4 Hari 3 Malam, cuba rancang tempat-tempat yang saling berdekatan agar tidak membuang masa di perjalanan sahaja. Sebagai contoh pakej percutian Sabah yang paling popular adalah Percutian Sabah Kundasang 4 Hari 3 Malam.

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

Hari Pertama;

  • Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (penerbangan pagi).
  • Bertolak ke Kundasang yang mengambil masa kira-kira 1 jam 30 minit.
  • Bersiar-siar di kawasan Kinabalu Park, Desa Dairy Farm, Kundasang War Memorial.
  • Bermalam di Kundasang untuk satu malam (sebelah malam tu kalau nak BBQ sendiri ke, bolehlah singgah pekan Kundasang untuk beli arang. Cuma pastikan penginapan ada tu ada tempat memanggang khas.)

Hari Kedua;

  • Sarapan di mana-mana restoran kat pekan Kundasang atau di penginapan anda.
  • Menyambung perjalanan di kawasan pekan Ranau yang mengambil masa perjalanan 30 ke 45 minit.
  • Bersiar-siar di Tagal Fish Spa, Ladang Teh Sabah dan Kolam Air Panas Hot Spring.
  • Bertolak balik ke Kota Kinabalu (selepas jam5 petang).
  • Menginap di Kota Kinabalu

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

Hari Ketiga;

  • Bersarapan di hotel atau restoran di kawasan Kota Kinabalu
  • Bertolak ke Jeti Jesselton Point pada waktu pagi bagi lawatan ke Pulau Taman-Taman Tunku Abdul Rahman (TARP) iaitu Pulau Sapi dan Pulau Manukan/Pulau Mamutik
  • Aktiviti bebas di pulau, seperti snorkeling, banana boat, parasailing dan macam-macam lagi.
  • Kembali ke Jeti Jesselton Point pada waktu petang
  • Balik ke hotel atau tempat penginapan untuk berehat.

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

Hari Keempat;

  • Daftar keluar penginapan
  • Singgah untuk membeli-belah di Pasar Kraftangan Sabah atau nama lainnya Pasar Filipino. (Kalau kebetulan hari keempat ni jatuh pada hari Ahad, bolehlah anda singgah ke Tamu Gaya Street untuk melihat pelbagai kraftangan dan barangan lain yang dijual pada awal pagi kerana suasananya lebih meriah)
  • Sekiranya anda menempah penerbangan pada lewat malam, jangan risau! Kerana anda masih mempunyai banyak masa untuk berjalan-jalan di sekitar kawasan Kota Kinabalu, seperti melawat Menara Tun Mustapha, Masjid Terapung dan lain-lain.

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

Senang tak, nak dapat makanan halal kat Sabah?

Jawapannya, YA, sangat senang untuk dapatkan makanan HALAL di Sabah ni. Yang penting kena tau kawasan-kawasan tu, ada kawasan yang memang penuh dengan restoran yang pemiliknya Cina dan India, namun tidak kurang juga Cina Muslim dan India Muslim yang menjadi pengusaha restoran. Yang penting anda perlu mengetahui restoran yang berdekatan dengan penginapan anda. Oleh itu, adalah lebih baik anda mengupah servis pemandu yang berpengalaman dalam mencari tempat makanan yang HALAL seperti restoran Seafood yang memang menjadi tempat utama bagi para pelancong yang berkunjung ke Sabah.

Begitu juga bagi mereka yang ‘Vegetarian’. Walaupun tidak banyak di kawasan Kota Kinabalu yang menjual khusus makanan vegetarian sahaja namun, pelbagai restoran-restoran yang mempunyai menu vegetarian bagi golongan ini.

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

PERCUTIAN SABAH- PAKEJ MURAH KE KUNDASANG 2019

Berapa kos yang diperlukan bagi percutian di Sabah?

Sekiranya anda merancang percutian sabah- pakej murah ke kundasang 2019 untuk ke Sabah sendiri, anda perlu mengetahui kos yang diperlukan bagi empat (4) komponen utama ini iaitu;

  1. Kos Pengangkutan – Ini termasuk pengangkutan udara, darat dan air sekiranya pergerakan anda memerlukan pengangkutan jenis ini dari satu destinasi ke satu destinasi lain.
  2. Kos Penginapan – Ini juga termasuk dengan kadar bintang sesuatu penginapan. Anda ingin penginapan yang mempunyai pemandangan yang cantik dan ruangan yang luas dan lebih selesa, kenalah keluar duit lebih. Namun, ianya terpulang pada citarasa seseorang. Jika mampu, apa salahnya kan?
  3. Kos Makan dan Minum – Yang ini amat penting sebab nak bajet makan apa, berapa harga dan sebagainya. Bagi anda yang meminati makanan laut di Sabah, bolehlah mencubanya namun harga bergantung pada timbangan makanan tersebut seperti ikan, sotong, ketam, udang dan lain-lain. Nak lebih jimat, boleh cuba “seafood buffet” yang terdapat di pelbagai restoran. Lebih berbaloi kerana anda boleh makan sepuasnya dengan hanya kos RM40-RM70 seorang bergantung dengan harga sesebuah restoran tersebut.
  4. Kos Aktiviti –  Untuk bahagian ni pula bergantung dengan tempat yang anda ingin lawati, contohnya nak pergi Desa Dairy Farm, kena bayar tiket masuk. Kalau nak beli aiskrim, susu Desa dan lain-lain bolehlah bawa duit lebih untuk perbelanjaan anda kat sana nanti.

Kesimpulannya, semua perjalanan kena ada perancangan yang betul supaya perjalanan berjalan dengan lancar dan taklah “over budget”. Untuk mengetahui lebih banyak infomasi mengenai percutian sabah- pakej murah ke kundasang 2019, bolehlah hubungi kami di 013-8340074 (Afifah) / 013-8390074 (Aijah)

Kereta Sewa Murah Sabah 2021

Promosi kereta sewa di Sabah 2021 menyediakan kereta yang selamat dan dalam keadaan baik pada kadar yang berpatutan. Kami sentiasa berusaha untuk menyediakan kenderaan dalam keadaan yang memuaskan. Dengan Promosi kereta sewa di Sabah 2021 kembali lagi dengan kadar TERENDAH & MURAH bagi Kota Kinabalu. Kereta sewa MURAH di Kota Kinabalu kali ini menyediakan pelbagai jenis kenderaan mengikut citarasa semua iaitu

Jenis Kenderaan

  1. Compact (Axia)
  2. Hatchback (Myvi, Iriz)
  3. Sedan (Saga, Bezza, Nissan Almera, Honda City, Persona)
  4. MPV (Alza, Avanza, Exora, Innova)
  5. 4WD (Hilux, Colorado)
  6.  Van (Nissan Urvan 3.0 , Nissan Urvan NV350)
  7. SUV (Aruz, X70, Fortuner)
  8. Luxury (Starex, Vellfire, Alphard)

Harga Sewaan:

No Type of Vehicles Daily Rates (RM) Weekly Rates
(RM)
Monthly Rates (RM)
1 PERODUA AXIA RM90 RM560 RM1,500
2 PERODUA MYVI RM100 RM630 RM1,800
3 PROTON IRIZ RM100 RM630 RM1,800
4 PROTON SAGA RM100 RM630 RM1,800
5
PERODUA BEZZA
RM130 RM770 RM2,100
6 Perodua Myvi (New) RM120 RM735 RM2,000
7 HONDA CITY RM180 RM1,050 RM3,000
8 NISSAN ALMERA RM160 RM980 RM2,500
9 PERODUA ALZA RM160 RM980 RM2,500
10 Perodua Aruz RM180 RM1,050 RM3,000
11 TOYOTA AVANZA RM180 RM1,050 RM3,000
12 PROTON EXORA BOLD RM180 RM1,050 RM3,000
13 TOYOTA INNOVA RM250 RM1,610 RM4,000
14 Proton X70 RM280 RM1,750 RM4,200
15 NISSAN URVAN NV350 RM250 RM1,610 RM4,000
16 CHEVROLET COLORADO No Stock No Stock No Stock
17 TOYOTA HILUX RM350 RM2,000 RM4,500
18 TOYOTA FORTUNER (NEW) RM500 RM2,975 RM6,000
19 HYUNDAI STAREX RM450 RM2,625 RM5,700
20 TOYOTA VELLFIRE RM650 RM4,000 RM10,500

Promosi Kereta Sewa Di Sabahpromosi kereta sewa 
 kota kinabalu 2019

DAPATKAN PROMOSI KERETA SEWA DI SABAH 2021?

Anda tengah merancang untuk bercuti ke Sabah. But, nak potong bajet? Ingin mencari kereta sewa murah di Kota Kinabalu? Well, Anda di tempat yang betul. Because, we are the cheapest in Kota Kinabalu. Promosi kereta sewa di Sabah 2021 boleh di tempah melalui applikasi Whatsapp dengan menggunakan link di bawah:

WHATSAPP

SO, Good News for you!!

Kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa murah di Kota Kinabalu MURAH & BERKUALITI di Kota Kinabalu, Sabah. By,

✔️ Harian
✔️ Mingguan
✔️ Bulanan

Promosi Kereta Sewa Di Sabah 2021

MURAH❗MURAH❗MURAH❗

Hanya dengan beberapa langkah sahaja iaitu…

dengan hanya klik Posting di bawah untuk dapatkan harga promosi kereta sewa di Sabah 2021 melalui page Facebook kami iaitu GB Global Rent A Car & Tours.

Saga FLX & Iriz Serendah RM100 sehari! WOW! Really??? MURAH❗MURAH❗MURAH❗

Then, Why wait???

Book Now

Tempahan Melalui Whatsapp!!

www.wasap.my/60178940074/promosikeretasewa

Promosi Berakhir pada 6 May 2021
Sewa Dari 1 April 2021 Sehingga 6 May 2021

Website kami www.gbglobaltours.com
Promosi Kereta Sewa Di Sabah 2021
www.facebook.com/gbglobaltours

Why Wait? see for yourself...

Compact? Hatchback? Sedan? MPV? Van? 4WD?
We have it all. Then, lets choose your car of choice.

?Proton Saga FLX RM100 sehari!
?Proton Iriz RM100 sehari!
?Nissan Almera RM150 sehari!

?Honda City RM180 sehari!

So, What are you waiting for….

Promosi Kereta Sewa

Rental Period is 1 April 2021 Until 6 May 2021

Tempahan Melalui Whatsapp Sahaja!

How? Whatsapp me at…

Hafeez: 017-894 0074

Website kami www.gbglobaltours.com
Promosi Kereta Sewa Di Sabah
www.facebook.com/gbglobaltours

Moreover, Sebarang tempahan/pertanyaan mengenai kereta sewa Kota Kinabalu, Sabah boleh terus hubungi:

Then, do this

Call us at
? +6 017-894 0074 (Hafeez)
? +6 088-301615 (Pejabat)

Promosi Kereta Sewa Di Sabah

#keretasewadikotakinabalu #keretasewasabah #carrentalkotakinabalu#carrentalsabah #car #rental #sabah #sewa #kereta #di #kota #kinabalu #pakej #tour #kundasang

[kad_youtube url=”https://youtu.be/OVu154lP2k0″ ]


Pakej Tour 4 Hari 3 Malam Kundasang Kota Kinabalu

Pakej Private Tour 4 Hari 3 Malam Bersama Keluarga Awi pada 23hb hingga 26 hb Sept 2018.

Pakej ini merangkumi 3 kawasan iaitu,
Kota Kinabalu – Kundasang – Twin Island Hopping (Manukan & Sapi)

Pakej ini termasuk:
1. Pengangkutan (Darat & Laut)
2. Pemandu
3. Penginapan
4. Tiket masuk ke destinasi-destinasi menarik.

Antara tempat-tempat menarik yang mereka lawati.
– Jambatan Tamparuli
– Kinabalu Park
– Pekan Nabalu
– Desa Cattle Farm
– Poring Hot Spring
– Luanti Fish Spa
– Rabbit Farm
– Island Hopping (Manukan & Sapi)
– Kota Kinabalu City Tour
– Makan Seafood

Terima Kasih Banyak di ucapkan kepada En. Awi

Kepada yg Berminat sila hubungi kami di talian:
088 301 615 (Office Hours)
0138340074 (Afifah)

atau trus Whatsapp kami di
http://www.wasap.my/60138340074
Afifah : http://www.wasap.my/60138340074

+6 088-301615 (office)

Or email to us gbglobaltours88@gmail.com

See you there!??

#kotakinabalu #pelancongansabah #cuticutisabah #sabahtourism #ilovekk #northborneocruise #sunsetdinnercruise #sunset #dinner #tourism #gbglobal #tour #cuticutimalaysia #maribercuti #travelling #food #fun #sabah #malaysia

Kami Juga Menyediakan Perkhidmatan Sewa Kereta bersama pemandu/tanpa pemandu. Pelbagai jenis kenderaan di sediakan dari kecil hingga ke bas persiaran.

Kepada yg Berminat sila hubungi kami di talian:
088 301 615 (Office Hours)
0178940074 (Hafeez)

atau trus Whatsapp kami di
http://www.wasap.my/60178940074

website: www.gbglobaltours.com

[kad_youtube url=”https://youtu.be/9L7VFiysTOU” ]


Daily Tour To Kundasang  & Sunset Dinner Cruise

Thank you so much to our dear customer from Korea & Singapore!

We hope you have a great time in Sabah and see you soon in the future!

They chose our Day Tour to Kundasang and Sunset Dinner Cruise!

Pertama kali melancong ke Kota kinabalu atau Kundasang? Nak tempah sewa kereta di Kota Kinabalu tapi terlalu banyak pilihan? Anda perlu berhati-hati dalam pemilihan untuk mendapatkan khidmat sewa kereta di kota kinabalu. Ini kerana terdapat banyak ‘individu-individu‘ yang menawarkan kardar kereta sewa yang sangat murah di media sosial atau blog. Terdapat banyak kes penipuan berlaku daripada ‘individu-individu’ yang mengambil kesempatan duit atas angin.

Penghantaran sewa kereta di Kota Kinabalu International Airport (KKIA) atau Hotel/Homestay sekitar Kota Kinabalu adalah Percuma! Hubungi Kami di talian 088301615 (Waktu Pejabat) atau Hotline kami di 017-894 0074 (Hafeez) untuk Whatsapp.

sewa kereta kota kinabalu

GB Global Rent A Car & Tours Sdn Bhd

Oleh itu, dapatkan khidmat kereta sewa yang dari syarikat yang berlesen seperti GB GLOBAL RENT A CAR & TOURS SDN. BHD. (KPK/LN: 8848 , SSM: 1200059-P) bagi mengelakkan dari di tipu. Terdapat kes di mana seperti customer kami merungut apabila sampai di Kota Kinabalu International Airport (KKIA). Mereka terpinga-pinga dan bingung kerana orang yang sepatutnya memberikan sewa kereta di Kota Kinabalu dah ‘Ghaib’ menghilangkan diri. Menyesal bukan? Hari pertama sampai dah di tipu. Ini akan Rosakkan Mood Bercuti anda di Kota Kinabalu.

sewa kereta di kota kinabalu

GB Global Rent A Car & Tours Sdn Bhd SSM BizTrust

sewa kereta sabah

KPK/LN: 8848

Kenapa Perlu Sewa Kereta? Grab Kan Ada…

Sewa kereta di Kota Kinabalu adalah pilihan tepat untuk pergi ke semua destinasi yang menarik. Tempat seperti Kota Kinabalu, Kundasang, Ranau, Kota Belud,Kudat dan lain-lain tidak lah berdekatan seperti yang tuan/puan sangkakan.

sewa kereta di kota kinabalu

Kereta Sewa Kota Kinabalu

Nak guna Grab? Kalau setakat jalan-jalan sekitar Kota Kinabalu boleh lah agaknya. Tapi makin banyak tempat korang menyinggah kat sekitar KK tu, semakin la tinggi kosnya nanti. Untuk makluman juga tidak ada Grab yang boleh sampai ke Kundasang atau luar kawasan KK. Di Kundasang pun jarak antara tempat-tempat yang menarik tu agak berjauhan. Seperti Desa Cattle Farm, Luanti Fish Spa, Rabbit Farm, Poring Hotspring, dan lain-lain. Itu lah kelebihan sewa kereta di Kota Kinabalu.

Apa lagi bila nak cari makan kena lah menggunakan kereta untuk ke tempat makan yang best! lagi-lagi ada anak kecil takkan lah nk naik guna Grab? X sesuai lah.

No Type of Vehicles Daily Rates (RM) Weekly Rates
(RM)
Monthly Rates (RM)
1 PERODUA AXIA RM100 RM665 RM1,800
2 PERODUA MYVI RM110 RM700 RM2,000
3 PROTON IRIZ RM100 RM665 RM1,800
4 PROTON SAGA RM100 RM665 RM1,800
5
PERODUA BEZZA
RM130 RM770 RM2,000
6 PROTON SAGA R RM110 RM700 RM2,000
7 HONDA CITY RM180 RM1,050 RM2,940
8 NISSAN ALMERA RM160 RM980 RM2,640
9 PERODUA ALZA RM170 RM1,050 RM2,600
10 PERODUA ARUZ RM200 RM1,225 RM3,450
11 TOYOTA AVANZA RM190 RM1,190 RM3,300
12 PROTON EXORA BOLD RM200 RM1,225 RM3,450
13 TOYOTA INNOVA RM250 RM1,700 RM4,000
14 PROTON X70 RM280 RM1,715 RM4,200
15 NISSAN URVAN NV350 RM300 RM1,820 RM4,500
16 CHEVROLET COLORADO RM300 RM1,750 RM4,500
17 TOYOTA HILUX RM300 RM1,750 RM4,500
18 TOYOTA FORTUNER (NEW) RM500 RM2,975 RM6,000
19 HYUNDAI STAREX RM450 RM2,625 RM5,700
20 TOYOTA VELLFIRE RM650 RM4,000 RM10,500

Untuk Tempahan sila tekan Tempahan di Bawah:

[btn text=”Buat Tempahan” tcolor=#FFF thovercolor=#FFF link=”https://api.whatsapp.com/send?phone=60178940074&text=Hi%20GB%20Global%20%2C%20Saya%20nak%20tempah%20kereta%20sewa%20SEKARANG%21%20-%20Dari%20Blog%20gbglobaltours.com%20Kereta%20Sewa%20KK” target=”_blank”]

sewa kereta di sabah

Senarai harga kereta sewa kami

sewa kereta di kota kinabalu

Senarai harga kereta sewa kami

kereta sewa kota kinabalu

Sewa dengan kami serendah RM110

Takut Tak Tahu Jalan Bila Sewa Kereta Pandu Sendiri?

Tuan/Puan tidak perlu risau, Waze Apps kan ada. Jangan risau kerana line internet di sini sangat bagus dan boleh menggunakan aplikasi waze sehingga sampai ke Kundasang. Kami hanya menawarkan sewa kereta di Kota Kinabalu jenis transmisi (gear) Automatik sahaja untuk keselesaan tuan/puan sekalian. Kecuali kenderaan jenis Van Nissan Urvan atau Toyota Hiace memang hanya transmisi Manual.

sewa kereta kota kinabalu

Maklum Balas Pelanggan

Kalau anda risau juga, pihak kami ada menawarkan khidmat sewa kereta di kota kinabalu termasuk pemandu juga. Untuk memudahkan dan menjimatkan masa anda ke suatu tempat-tempat menarik tanpa perlu melihat aplikasi waze dan takut salah jalan.

Berapa Hari Yang Sesuai Untuk Melancong di Sabah?

Bagi yang pertama kali melancong ke Sabah, kami syorkan ambil masa sekurang-kurangnya 3 hari untuk bercuti di Sabah. Apabila ingin Melawati Kota Kinabalu, Kundasang, dan Island Hopping 3 hari tu pun akan rasa x cukup. Ini kerana, tempat-tempat lawatan ini agak berjauhan . Kota Kinabalu ke Kundasang Sahaja akan mengambil masa 2 jam 30 minit untuk sampai ke destinasi. Itu sebabnya sewa kereta di kota kinabalu adalah pilihan tepat.

Sebaiknya anda bermalam di Kundasang untuk menikmati pagi yang dingin dan udara yang sangat segar. Terdapat banyak homestay-homestay yang terletak di Kundasang seperti;

  • Kinabalu Pine Resort
Kinabalu Pine Resort

Kinabalu Pine Resort

  • D’Izz Homestay & Lodge
D'Izz Homestay & Lodge

D’Izz Homestay & Lodge

  • Kiram’s Village

     

    Kiram's Village

    Kiram’s Village

  • Rocky Mountain Lodge
Rocky Mountain Lodge

Rocky Mountain Lodge

 

Cara Untuk Tempahan Sewa Kereta di Kota Kinabalu

Ada pelbagai cara untuk tempahan sewa kereta di Kota Kinabalu dari kami sama ada secara online atau offline.

  1. ONLINE

Cara-cara buat tempahan online ada seperti berikut;

  • Untuk Booking Secara Online melalui website kami di www.gbglobaltours.com kemudian pilih tarikh dan masa anda ingin kan.
sewa kereta di kota kinabalu

Homepage Website

  • Selepas itu, pilih jenis kenderaan yang anda ingin kan. Harga yang di paparkan ada harga mengikut bilangan hari sewaan tuan/puan. lagi lama sewa lagi murah lah kan. Tekan Butang BOOK THIS CAR. Pastikan tuan/puan sewa kereta di Kota Kinabalu dan bukan tempat lain.
gb global rent a car

Pilihan kereta yang ada stock pada tarikh pilihan

  • Step terakhir adalah mengisi maklumat anda, klik agree dan membuat pembayaran secara online untuk terus confirmkan booking. Pembayaran secara online adalah 20% dari kadar sewaan sahaja di perlukan. Selebihnya tuan/puan boleh membayar semasa mendapat sewa kereta di kota kinabalu.
gb global rent a car

Isi Maklumat dan pilih kaedah pembayaran

  2. OFFLINE

Cara membuat tempahan offline sewa kereta di Kota Kinabalu tuan boleh menghubungi terus kami melalui

  • Telefon dengan mendail terus ke ofis di 088301615 kami di waktu pejabat
  1. Isnin hingga jumaat:  8am – 5pm
  2. Sabtu: 8am – 1pm

atau

  • Whatsapp kami di talian +60178940074 atau klik gambar whatsapp di bawah.

Tekan Saya

dan copy & edit maklumat di bawah

  1. Nama;
  2. IC No/Passport:
  3. Emel:
  4. Flight No (Jika ada):
  5. HP No:
  6. Jenis Kenderaan:
  7. Tarikh & Masa Ambil Kereta:
  8. Tarikh & Masa Pulangkan Kereta:
  9. Lokasi Ambil Kereta:

MATTA FAIR Kuala Lumpur Dengan Menyediakan Pakej Murah Ke Sabah & Perkhidmatan Kereta Sewa Di Sabah dengan harga yang SANGAT-SANGAT MURAH!

Matta Fair Kuala Lumpur 2018

Berita baik buat semua warga Malaysia yang berada di sekitar Kuala Lumpur ‼️ Jom ramai-ramai temui kami di MATTA FAIR KUALA LUMPUR pada ketetapan berikut:

Tarikh: 7 Sept – 9 Sept 2018
Tempat: Putra World Trade Centre (PWTC) KL, Hall 5, Booth 5058-5073

Bagi mendapatkan PAKEJ MURAH KE SABAH DAN PERKHIDMATAN KERETA SEWA SABAH dengan harga yang SANGAT-SANGAT MURAH!

Antara Produk Promosi Kami adalah seperti di Bawah:

PAKEJ MURAH KE SABAH! PAKEJ MURAH KE KUNDASANG! PAKEJ MURAH KE KOTA KINABALU!

pakej murah sabah kereta sewa kota kinabalu

PAKEJ MURAH KE SABAH

Dapatkan Pakej Private Tour 3 Hari 2 Malam Atau 4 Hari 3 Malam dengan 10 + 1 (Free) Serendah RM425 Seorang ke lebih 18 tempat menarik!

Antara tempat menarik yang akan di lawati dengan PAKEJ MURAH KE SABAH kami:

  1. Signal Hill
  2. Yayasan Sabah
  3. Pasar Kraftangan
  4. Makan Seafood
  5. Atkinson Clock Tower
  6. Masjid Terapung Bandaraya Kota Kinabalu
  7. Pasar Malam Kota Kinabalu
  8. Island Hopping (Manukan / Sapi / Mamutik)
  9. Rumah Terbalik
  10. Jambatan Tamparuli
  11. Pekan Nabalu
  12. Kinabalu Park
  13. Desa Cattle Farm
  14. Kundasang War Memorial
  15. Rabbit Farm
  16. Poring Hotspring
  17. Luanti Fish Spa
  18. Canopy Walk

Kami juga menyediakan Daily Tour ke macam2 lokasi lain.seperti di bawah. Jumpa kami di MATTA FAIR KUALA LUMPUR pada 7hb hingga 9hb September 2018 bagi  mendapatkan PAKEJ MURAH KE SABAH.

sabah daily tour

Kereta Sewa di SABAH

Rebut Peluang bagi mendapatkan kadar kereta sewa di Sabah yang SANGAT MURAH! Lihat Perbezaan harga bagi kadar kereta sewa di Sabah kami di bawah:

  1. Perodua Axia RM90 RM110
  2. Perodua Myvi RM100 RM130
  3. Perodua Bezza RM110 RM130
  4. Proton Saga FLX RM100 RM120
  5. Proton Iriz RM100 RM130
  6. Nissan Almera RM160 RM170
  7. Perodua Alza RM165 RM180
  8. Proton Exora RM180 RM200
  9. Toyota Avanza RM170 RM190
  10. Toyota Vios RM180 RM200
  11. Toyota Innova RM220 RM290
  12. Chevrolet Colorado (4WD) RM250 RM350
  13. Toyota Fortuner New RM400 RM550
  14. Toyota Vellfire RM550 RM700
  15. Toyota Prado King RM600 RM750

Kaedah Mendapatkan Kereta Sewa DI Kota Kinabalu Sabah

PROMOSI KAW2 sempena MATTA FAIR KL:

?Kami menyediakan perkhidmatan serendah RM90 ‼️
?DEPOSIT hanya serendah RM50 ‼️

Tag & share kepada rakan-rakan dan ahli keluarga anda! Sharing is Caring ?

Tarikh Tempahan: 7-9 Sept 2018
Tarikh Lawatan: Sept 2018-June 2019

Hubungi kami untuk maklumat lanjut:
+6017-8940074 (Hafeez)
http://www.wasap.my/60178940074

+6011-63535655 (Afifah)
http://www.wasap.my/601163535655

+6088-301615 (office)
emel: gbglobaltours88@gmail.com

website: www,gbglobaltours.com

*tertakluk kepada terma dan syarat.

10 TIPS BERCUTI KE KUNDASANG SABAH

1.Ambil flight awal

Antara tips bercuti dan pakej tour kundasang untuk ke tempat menarik di Kundasang. Adalah disyorkan ambil flight awal ke Kota Kinabalu kalau bertujuan terus ke Kundasang. Kalau flight sampai KK lewat petang/malam sebaiknya bermalam di KK dulu. Keesokan paginya baru gerak ke Kundasang? Sebab apa??

2.Perjalanan 2 jam?

Perjalanan KK ke Kundasang ambil masa dalam 2 jam. Mula2 akan melalui fasa jalan lurus dari KK-Tuaran-Tamparuli. Kemudian selepas melalui Tamparuli barulah memasuki fasa jalan berbukit2 hingga ke Kundasang. Sila guna waze ke Kundasang sebab signboard ke sana tak banyak. Kalau jumpa signboard pun tulis ke Ranau. Boleh ikut juga sebab Ranau terletak selepas Kundasang. Biasanya jalan berbukit mulai gelap berkabus dalam jam 5.30ptg-6ptg. Tidak digalakkan memandu kepada mereka yg tidak biasa melaluinya sebab bahaya

3.Isi minyak di KK

Tips bercuti ke kundasang yang lain adalah membuat persiapan terlebih dahulu. Kalau ada yg nak isi minyak, cucuk ATM, solat, buang air, makan2, sila tunaikan sewaktu di Kota Kinabalu. Susah nak jumpa stesen minyak dalam perjalanan. Kalau terlupa jangan risau stesen minyak terakhir ada SHELL betul2 sebelah Rumah Terbalik Tamparuli. Kalau terlupa juga, berpusing2 nanti cari minyak di Kundasang? Di pekan Ranau atas lagi dalam 20minit dari pekan Kundasang ada Petronas.

Rumah Terbalik

4.Tarikan dalam perjalanan

Nama pun bercuti ke kundasang kan? Sebaiknya singgah lah di beberapa tempat menarik di sepanjang perjalanan ke Kundsang. Apabila melalui kawasan Tamparuli bolehlah singgah Rumah Terbalik & 3D Wonder Museum betul2 di tepi jalan belah kiri. Kalau nak singgah Jambatan Tamparuli kena pergi ke arah pekan. Terpulang nak pergi tempat2 tarikan ni masa perjalanan pergi mahupun waktu pulang nanti ke KK. Pakej tour kundasang adalah pilihan terbaik untuk melancong dalam negeri.

5.Untuk Muslim

Selain itu, tips bercuti ke kundasang bagi yang muslim. Selepas simpang Tamparuli nak ke Kundasang ada beberapa gerai tepi jalan kiri kanan. Tak perlu susah2 singgah ya. Gerai2 tu jual sinalau bakas ataupun babi hutan salai. Sila teruskan perjalanan ok!

bercuti ke kundasang

6.Tempat tarikan Kundasang

Apabila anda bercuti ke kundasang, terdapat banyak tempat2 tarikan. Tapi jaraknya jauh di antara tempat tarikan adalah jauh. Oleh itu, sebaiknya anda menggunakan kereta untuk ke satu2 tempat supaya sempat ke semua tempat menarik di Kundasang.

Sebelum sampai Kundasang akan melalui Pekan Nabalu. Bolehlah singgah beli souvenirs murah2 sana berbanding di KK. Terus lagi jumpa Kinabalu Park (starting point hiking Gunung Kinabalu). Terus lagi sampai jumpa roundabout sayur Kobis situlah Pekan Kundasang. Bolehlah pergi Desa Dairy Farm, War Memorial, dan semua tempat pakej tour kundasang yang anda boleh tgk dalam jadual perjalanan kami. Jangan lupa singgah Masjid Kundasang atas bukit tu dan juga gerai2 jual sayur, buah murah2 di tepi jalan tu.

7.Kedai makan??

Tak banyak kedai makan di Kundasang. Ada yg suka fastfood ada KFC sana. Kalau nak cari tempat makan, roundabout Kobis tu dari KK belah kanan, ada Intan Restaurant & Hidayah Restaurant. Order nasi putih & sup panas2 memang sedap dgn cuaca sejuk2 ni. Jangan lupa try chicken wings Kundasang?

kundasang

8.View gunung cantik?

Jauh2 datang Kundasang mestilah nak tengok Gunung Kinabalu kan…Gunung Kinabalu ni jelas kelihatan mulai jam 6pagi hingga 10pagi. Lebih kurang jam 11pagi gunung mulai dilitupi kabus awan. Tidurlah di Kundasang satu malam kalau tak nak terlepas peluang keemasan tu. Ada banyak pilihan hotel/homestay. Sila booking lebih awal. tempat menarik di Kundasang

Best bila bangun pagi2 dalam kesejukan dapat tengok pemandangan Gunung Kinabalu. Subhanallah jatuh cinta! Di Kundasang sejukkk sangat tau! Lagi2 waktu malam dan juga waktu hujan. Menggigil2 badan?

Desa Cattle Farm

9.Desa Dairy Farm??

Tengok orang lain upload gambar DDF cantik2 dgn background Gunung Kinabalu, dgn ladang menghijau, dgn lembu2 comel. Tapi bila pergi nampak kabus, tak nampak gunung pun. Tipsnya pergi sana sebelum jam 10pagi. Bila DDF buka jam 8pagi tu pastikan sudah ada di sana. Nikmatilah pemandangan di sana puas2. Jangan lupa minum susu fresh yg amat sedap. Aiskrim pun sedap! Antara tempat menarik yang sangat di kunjungi ramai.

10.Tempat tarikan Ranau

Apa yg ada di Ranau?? Di situlah ada Poring Hotspring (kolam air panas, canopy walk, etc), Sabah Tea Garden, Fish Massage Kg Luanti?Kundasang ke Pekan Ranau dalam 20 minit. Isi minyak siap2 di Petronas Ranau. Tempat makan pun lebih banyak pilihan di Ranau. Ok teruskan perjalanan. Dari Kundasang ke Poring dalam 45 minit. Dari Kundasang ke Sabah Tea dalam 1 jam. Betul2 sebelah simpang masuk Sabah Tea ada Fish Massage. Jangan terlepas tau! Kalau terus lagi alamatnya ke Sandakan pula!

Ok sudah puas jalan2 Kundasang bolehlah jalan2 di KK pula kan?

Bolehlah share dgn famili, dgn kawan2 yg plan bercuti ke Kundasang terutamanya yg pertama kali pergi. Harap dapat membantu ya?

**Perkongsian tips ni hanya untuk memudahkan percutian/perjalanan mereka yang datang bercuti sendiri..

Kredit: Al-Jannah Homestay KK

_________________________________________

#KEPAKARAN???
#GBGLOBALCARRENTAL
Kami ingin membantu semua orang menikmati memori percutian yang terindah di Negeri Sabah di Bawah Bayu. Iaitu menyediakan kenderaan sewa pandu dan pakej pelancongan dengan harga yang terbaik dalam pasaran disamping kualiti perkhidmatan yang terbaik. Ia amat sesuai digunakan untuk ke tempat menarik di Kundasang.??

Hubungi kami untuk maklumat lanjut:
+6017-8940074 (Hafeez)
http://www.wasap.my/60178940074

+6011-63535655 (Afifah)
http://www.wasap.my/601163535655

Website: www.gbglobaltours.com

+6088-301615 (office)
emel: gbglobaltours88@gmail.com

*tertakluk kepada terma dan syarat.

http://www.gbglobaltours.com/sabah-tour-package/3d2n/

http://www.gbglobaltours.com/sabah-tour-package/4d3n/

Sewa Kereta Murah Di Kota Kinabalu Dari RM100 Sehari

Terdapat banyak syarikat menawarkan kereta sewa di Kota Kinabalu, Sabah. Tetapi anda perlu berhati-hati semasa memilih syarikat tersebut. Ini kerana ada sesetengah individu yang megambil kesempatan untuk mengaut keuntungan atas angin. Kisah beberapa pelanggan kami yang pernah di tipu kerana terlalu percaya dengan kadar harga sewa kereta murah di kota kinabalu. Sehingga sanggup membayar terlebih dahulu keranan individu meminta bayaran penuh terlebih dahulu. Jika terkena, mood melancong anda pun ada berubah, Betul kan? ini kerana bajet melancong anda sudah lari.

Tentang Kami

Kereta Sewa Murah tidak semestinya tidak berkualiti. Adakalanya harga kereta sewa melambangkan kualiti servis dan menjadi satu jaminan keselamatan. Di sini kami kongsikan kaedah untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa di Kota Kinabalu yang murah, mudah & selamat di Sabah.

Kereta Sewa Kota Kota Kinabalu Sabah Murah

Kereta Sewa Kota Kota Kinabalu Sabah

  • Kaunter Kereta Sewa di Kota Kinabalu International Airport (KKIA)

Bagi yang ingin mendapatkan kereta sewa setibanya di airport KKIA (Kota Kinabalu International Airport), anda akan dapati ada banyak kaunter sewa kereta murah di KKIA. Anda boleh memilih mana-mana kaunter untuk mendapatkan kereta dan harga bagi setiap kaunter adalah berbeza-beza. Cara ini adalah yang terpantas bagi yang tidak punya masa untuk booking online sebelum tiba di Sabah.

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Internation Airport

Kota Kinabalu Internation Airport

  • Carian melalui Google search console atau Facebook

Terdapat banyak individu atau syarikat yang menawarkan servis kereta sewa di Kota Kinabalu pada kadar yang murah dan berpatutan. Hanya dengan keyword “kereta sewa kota kinabalu”, “kereta sewa sabah”, “sewa kereta murah kota kinabalu”, atau “kota kinabalu car rental”. Akan tetapi perlu diingati anda seharusnya mencari pengusaha syarikat yang berlesen dan dipercayai. Ini kerana untuk menjamin percutian anda lebih selamat dan teratur.

  • Agensi pelancongan

Sememangnya menggunakan kenderaan untuk sebarang pakej pelancongan Sabah. Mereka turut menawarkan khidmat kereta sewa di Kota Kinabalu, Sabah. Oleh itu, anda juga boleh terus bertanya tentang tempat-tempat menarik di Kota Kinabalu dan Sekitarnya seperti di Kundasang atau Kudat. Terdapat juga pakej melancong di Sabah yang mereka akan tawarkan dengan harga berpatutan. Sewa kereta murah di Kota Kinabalu.

Pakej Tour Di Sabah

sabah daily tour kota kinabalu

Sabah Daily Tour Package

Pakej 3 Hari 2 Malam Di Kota Kinabalu dan Kundasang

  • Sebaiknya anda membuat tempahan kereta sewa di Kota Kinabalu terus secara online  dengan GB GLOBAL RENT A CAR & TOURS SDN BHD. Senang kan? Kenapa? Because, kami menawarkan kadar sewa kereta murah di kota kinabalu yang sangat berpatutan dan murah di kereta sewa Kota Kinabalu. Kami juga berpengalaman memberikan khidmat kereta sewa kepada lebih 5000 pelanggan dari seluruh negara sejak tahun 2013 lagi.

Cheapest Car Rental in Kota Kinabalu

Kereta Sewa Kota Kinabalu

Kereta Sewa Kota Kinabalu

kereta sewa kota kinabalu sabah

Satisfied Customer

GB GLOBAL RENT A CAR & TOURS SDN. BHD. | KERETA SEWA DI KOTA KINABALU SABAH

Telefon: 
Hotline  : +6017-894 0074 | Link WhatsApp
Pejabat : +6088-301 615  (Waktu Pejabat)

Facebook@gbglobaltours

Laman web: http://www.gbglobaltours.com

E-Mail: : gbglobaltours88@gmail.com

Alamat:
GB GLOBAL RENT A CAR & TOURS SDN. BHD. ( 1200059-P )
Lot E-1-6, Block E, 1st Floor, Plaza Tanjung Aru, Jalan Mat Salleh,
88100 Kota Kinabalu, Sabah Malaysia

Sabah Culture

Car Rental in Kota Kinabalu Sabah – Sabah culture is diverse due to a wide range of different ethnicity. In the coastal areas, Sabahan culture has been influenced by the Bruneian Malays and West Coast Bajau cultural. They are in the west coast side like in Kota Kinabalu. In the east coast it is influence by either East Coast Bajau, Bugis and Suluk cultures. Islam being the important part of their lives. Christianity plays an important part to the indigenous cultures in the interior side in the daily lives of the Kadazan-Dusun, Lundayeh, Murut and Rungus. Interracial marriage among the different ethnicity and religion are common in Sabah. 

There is a number of cultural villages exhibiting Sabah indigenous cultures such as the Borneo Cultural Village, Mari Mari Cultural Village, and Monsopiad Cultural Village. Where cultural performances are also performed. Sabah Museum houses a number of collection of various artifacts, brassware and ceramics. Covering the diverse culture of Sabah, natural history, trade history and Islamic civilisation. Together with an ethnobotanical garden and science and technology centre. Other museums include the Agop Batu Tulug Museum, Agnes Keith House, Sandakan Heritage Museum, Teck Guan Cocoa Museum and 3D Wonders Museum.

There is also a number of preserved British, German and Japanese colonial architecture. Such as the Atkinson Clock Tower, Batu Tinagat Lighthouse, Jesselton Hotel, ruins of Kinarut Mansion, the Sabah Tourism Board building, Tawau Bell Tower together with a number of memorials and monuments. Other unique tourist attractions include the Rumah Terbalik, Borneo Ant House, Kundasang War Memorial, TARP, Kinabalu Park, Desa Cattle Farm, Poring Hot Spring and Nature Reserve.

Traditional houses in Sabah

bajau cultural house

Bajau house

kota kinabalu museum

Brunei Malay house

Dusun longhouse at sabah museum

 

Car Rental in Kota kInabalu Sabah

With gbglobaltours.com, a Car Rental in Kota Kinabalu and tour operator in Kota Kinabalu, Sabah. Able the customers and tourist to book their online bookings with great comfort and ease. As GB Global Rent A Car & Tours Sdn Bhd serves as a holistic car rental and tour operator in Kota Kinabalu platform. As GB Global Rent A Car & Tours Sdn Bhd has been a specialist in car rental services since 2013. We also delivered more then 5000 car rental bookings to our customers since 2013. It is now expands its services in offering tour packages in Sabah that covers some of the most important attractions visited by tourists.

car rental in kota kinabalu sabah

Car Rental in Kota Kinabalu Sabah

Now, car rental in Kota Kinabalu can be done anytime in gbglobaltours.com. We offers variety of car types from compact, Hatchback, sedan, saloon, Mpv, 4-Wheel Drive, 14 seater Van.  Since we have mentioned Sabah, customers can also get the cheapest car rental in Kota Kinabalu deals and view our fleets.

Customers are also have the liberty to choose their preferred pick-up location, drop-off location, date and time accordingly. Henceforth, giving a wider option to customers in picking their preferred car rental according to their budget for car rental rates, the whole booking process will hardly take you 5 minutes to complete its 3 simple steps. Besides that, you can also book your car  with Promotional Code we post regularly at our Facebook and Blog.

So wait no longer. Put yourself in the driving seat with gbglobaltours.com and rent your car online now. We help you to make the best of your trip with the cheapest & affordable car rental in Kota Kinabalu deals. Best price guarantee by us!

Kaedah Mendapatkan Kereta Sewa di Kota Kinabalu Sabah

BERCUTI KE KUNDASANG SABAH

Destinasi menarik di Kota Kinabalu Sabah

Kereta Sewa KK

 

Our company

GB Global Rent A Car & Tours Sdn Bhd
+6017-894 0074
gbglobal88@gmail.com